EJY  »  EJYssä tapahtuu  »  Ajankohtaista  »  EJY ry seniori-ikäisten Keikka-avulla ennätysvuosi !

EJY ry seniori-ikäisten Keikka-avulla ennätysvuosi !

EJY ry Keikka-apu on kertaluonteista vapaaehtoistoimintaa yli 65-vuotiaille espoolaisille kotihoidon ja diakoniatyön asiakkaille. Keikka-auttajat antavat arjen apua, toimivat saattajina terveydenhuollon vastaanotoille ja kauppa-asioilla sekä käyvät ulkoilemassa yhdessä asiakkaiden kanssa. Vuonna 2018 tehtiin taas ennätyksiä, pyyntöjä vapaaehtoisten käynneille tuli 952 kappaletta, joista 833 toteutui. Peruutukset johtuivat pääosin asiakkaan sairastumisesta tai huonosta säästä. Vain 2,4% syynä oli vapaaehtoisen sairastuminen tai että keikalle ei löytynyt tekijää. Vapaaehtoiset saattoivat asiakkaan lääkäriin tms. käynnille (237kertaa), kävivät ulkoilemassa tai olivat kuntoiluseurana (256 kpl), kaupassa/asioilla (195 kertaa), tekivät pieniä kodintöitä, esim. lampunvaihto, taulun kiinnitys, verhojen ripustus, muuttoapu (25 kertaa), olivat asiakkaan seurana (53 kertaa), avustivat teknisten laitteiden kanssa (35 kertaa) tai auttoivat muissa asioissa, olemalla mukana hautajaisissa, hautausmaalla, tehden puutarhatöitä tai laittaen ruokaa (32 kertaa). Vapaaehtoiset olivat apuna yhteensä noin 2 100 tunnin ajan. Apua saaneet henkilöt olivat keski-iältään noin 81 vuotiaita ja apua sai 207 eri ihmistä. Huikeaa työtä toisen ihmisen hyväksi ja yksinäisyyden vähentämiseksi. Suuri kiitos kaikille toiminnassa mukana oleville!