EJY  »  EJYssä tapahtuu  »  EJY ry  »  Keikka-avun vapaaehtoiset tuovat iloa ja apua ikäihmisten elämään!

Keikka-avun vapaaehtoiset tuovat iloa ja apua ikäihmisten elämään!

EJY ry:n Keikka-apu tarjoaa kertaluonteista vapaaehtoisapua yli 65-vuotiaille kotona asuville espoolaisille ikäihmisille. Alkuvuoden 2019 aikana Keikka-avun vapaaehtoiset tekivät yhteensä 562 keikkaa 143 eri asiakkaan luokse. Eniten keikkailtiin saattaja-apuna terveydenhuollon palveluihin (171 kertaa), ulkoiluseurana (164 kertaa) ja kauppa-/asiointiapuna (101 kertaa). Lisäksi vapaaehtoiset ovat auttaneet ikäihmisiä muun muassa tietoteknisissä asioissa ja pienissä kodin töissä, kuten lampun vaihdossa tai taulun ripustamisessa. Toiminnassamme on mukana noin 80 aktiivista vapaaehtoista.

Vapaaehtoisavun kysyntä on kasvanut vuosi vuodelta ja myös Keikka-avunpyynnöt ovat kasvaneet yli 20% viime vuodesta. Vapaaehtoisen käynti on aina kiireetöntä ja läsnäolevaa yhteistä aikaa asiakkaan kanssa. Yksi keikka kestää keskimäärin 2,5h. Tämä tarkoittaa, että Keikka-avun vapaaehtoiset ovat antaneet yli 1400 tuntia aikaansa ikäihmisten hyväksi.

Kiitos kaikille vapaaehtoisillemme ja tervetuloa uudet vapaaehtoiset mukaan toimintaan! Seuraava koulutus on syyskuussa, katso lisätietoja tästä: https://www.uusimaalaiset.fi/tapahtuma/keikka-avun-uusien-vapaaehtoisten-koulutus-3-2-2/

Teksti ja kuvat: Katja Torkkel-Immonen