EJY  »  EJYssä tapahtuu  »  EJY ry  »  Yritystoiminnan päivittämistä ja Kaikkien-mallin pilotointia

Yritystoiminnan päivittämistä ja Kaikkien-mallin pilotointia

Kansalaisen perustaidot-hankkeen yrittäjäpilotin viimeistä päivää vietettiin tiistaina. Kansalaisen perustaidot-hankkeessa luodaan pedagogista oppimismallia, Kaikkien-mallia. Mallia kehitellään eri kohderyhmissä. Espoon kokeilussa kohderyhmänä ovat yrittäjät.

Päivän tarkoituksena oli käydä yhdessä läpi yrittäjien toteuttamia kehitystehtäviä. Ensimmäisen ja viimeisen päivän välillä oli pari viikkoa, jonka aikana kukin yrittäjä toteutti yrityksensä liiketoimintaa hyödyttävän tehtävän tai suunnitelman omien tarpeidensa mukaan. Välipäivien aikana yrittäjille tarjottiin mahdollisuus työskennellä yhteistyötilassa sekä mahdollisuus ohjaukseen. Suurin osa yrittäjistä tulikin välipäivinä yhteistyötilaan.

Mukana olevien yrittäjien kehittämistehtävät olivat erilaisia: vuosikellon laadinta, tuotteistaminen, kotisivujen päivittäminen ja verkkokaupan perustaminen tai jatkopalveluihin hakeutuminen. Monella yksityisyrittäjällä on kuitenkin samanlaisia haasteita, jotka liittyvät työmäärään ja ajanhallintaan sekä markkinoinnin systemaattisuuteen.

Pilottikokeiluun osallistuvia yrittäjiä oli yhteensä kahdeksan, joista kaikki olivat toimineet yrittäjinä vähintään vuoden, osa paljon pidempäänkin. Monelle yrittäjälle kokeilu tarjosi omaan yritystoimintaan liittyvän kehityskeskustelun ja samalla toiminnan päivittämistä. Kokeilussa tuli ilmi, että jo vuosia yrittäjänä toimineet eivät ole tietoisia kaikista heille suunnatuista palveluista. Monet kokevat, että aloittelevalla yrittäjälle ja kansainvälistä kasvua suunnitteleville yrittäjille on enemmän palveluita kuin pienyrittäjille.

Teksti ja kuvat: Pauliina Oksanen