EJY  »  EJYssä tapahtuu  »  Ajankohtaista  »  DIGITAIDOT TYÖNHAUSSA- KURSSI

DIGITAIDOT TYÖNHAUSSA- KURSSI

DIGITAIDOT TYÖNHAUSSA- KURSSI

Avain työhön- työllistämisprojekti tuottaa Espoon Tapiolassa Työnhakijan digitaidot työnhaussa- kurssin osoitteessa Kauppamiehentie 6. Kurssi toteutetaan 16.3.-20.3. Kurssipäiviä on viisi. Päivä alkaa klo. 9.00 ja kestää n. 4 tuntia.

 

Tavoitteet:

Kurssin tavoitteena on elvyttää ja vahvistaa digitaalisia perustaitoja, jotka auttavat työnhakua, työhön palaamista ja työssä selviytymistä. Samalla kurssin tavoitteena on löytää kullekin osallistujalle oma, hänelle sopiva polku työpaikkaan. Kurssilla käydään läpi Windows 10 käyttöliittymän peruskäyttöä ja opitaan työhakemuksen ja ansioluettelon laatiminen ja lähettäminen, sekä niihin vaadittavat tietotekniset taidot. Lisäksi opitaan hyödyntämään sosiaalista mediaa työnhaussa ja löytämään tietoa työpaikoista ja koulutusmahdollisuuksista.

Osallistujat voivat kurssin päätyttyä osallistua Avain työhön-työllistämisprojektin yksilövalmennukseen. Projektissa haetaan työllistymisratkaisuja työnhakijan omien tarpeiden mukaan.

Koulutus on suunniteltu siten, että se antaa käytännön välineitä ja vinkkejä työn hakemiseen. Kurssin kokonaiskesto on 25 oppituntia ja kurssin suorittamisesta saa kurssitodistuksen.

Sovi koulutukseen osallistumisesta TE-toimiston kanssa.

Kurssilla on käytössä järjestäjän tietokoneet, mutta halutessasi voit ottaa oman koneen mukaan. Kurssilla tarjotaan kahvit pienen purtavan kera.

Sitovat ilmoittautumiset puhelimitse tai sähköpostilla:

Ari Haapanen

Avain työhön-hanke

p.050 475 5108

ari.haapanen@ejy.fi

OHJELMA

 Päivä 1: Orientaatio ja osaamisen kartoitus

Kurssi alkaa ryhmän tarpeiden ja kokemusten kartoittamisella. Sen pohjalta muokataan yhdessä kurssi ryhmän tarpeita vastaavaksi. Kartoitusten jälkeen siirrytään tietoteknisiin perustaitoihin. Tutustutaan erilaisiin laitteisiin (tietokone/mobiililaite), niiden käyttöjärjestelmiin ja käyttöliittymiin. Tutustutaan internetin pilvipalveluihin. Jokaiselle perustetaan päivän aikana oma sähköposti ja harjoitellaan sen peruskäyttöä.

 

Päivä 2: Tietotekniset perustaidot

Laaditaan työhakemuksen ja ansioluettelon pohja mallin mukaan Word-tiedostona sekä opetellaan muokkaamaan ja tallentamaan tekstiä. Samalla opitaan tekstin asettelua ja tekstinkäsittelyä. Harjoitellaan myös todistusten siirtämistä digitaaliseen muotoon esim. älypuhelimien avulla.

 

Päivä 3: Perustaitojen osaamisen syventäminen

Portfolio ja sen kasaaminen. Jatketaan ensimmäisenä päivänä laaditun mallityöhakemuksen ja ansioluettelon muokkaamista yhdessä, liitetään ansioluetteloon kuva. Syvennetään tietoteknisten perustaitojen osaamista, esimerkiksi viedään hakemus pdf-muotoon ja opetellaan lähettämään se liitetiedostona. Harjoitellaan myös laatimaan työhakemuksesta video älypuhelinta hyväksi käyttäen. Keskustellaan työhakemuksen ja ansioluettelon kohdentamisesta haettavaa työtehtävää ajatellen.

 

Päivä 4: Tiedonhaun perusteet

Opiskellaan tiedonhaun perusteet etsimällä avoimia työpaikkoja ja pohditaan kriittisesti löydettyä tietoa. Etsitään myös erilaisia kouluttautumisväyliä: osatutkinnot, ammattitutkinnot, oppisopimuskoulutus, omaehtoinen koulutus, erilaiset passit ja kortit työelämässä. Löydetään kevään ja syksyn hakuajat ja hakumenetelmät opintoihin, tietoa ammattitutkintostipendistä ja muita opintojen rahoituskanavia. Käydään läpi opintoluotsi ja ammatinvalintatestejä.

 

Päivä 5: Sosiaalinen media ja viestintä

Sähköinen työnhaku, videohakemuksen laatiminen, sosiaalinen media työnhaussa, verkostot ja alan työmarkkinatilanne eri alueilla. Piilotyöpaikkojen tiedostaminen ja kartoitus. Ammattibarometri: missä on kysyntää ja missä liikaa tarjontaa tietyille aloille. Hyödyllisiä sähköisiä osoitteita työnhakuun kotimaassa ja Skandinaviassa. Loppukeskustelut, yhteenveto ja todistusten jakaminen.