EJY  »  EJYssä tapahtuu  »  Ajankohtaista  »  Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne, muutokset ja haaste EJYn jäsenistölle

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne, muutokset ja haaste EJYn jäsenistölle

EJYn kansalaistoiminnankeskus

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Kansalaistoiminnankeskuksen tilat pysyvät suljettuna 13.5.2020 asti. Ne, joilla ei ole vakituista työpistettä Keskuksessa, eivät saa tulla tiloihin.

EJY on omalta osaltaan siirtänyt tapahtumansa verkkoon 13.5.2020 asti. EJY kehottaa työntekijöitään tekemään mahdollisuuksien mukaan etätöitä ja suosittelee tätä myös muille toimijoille. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme muutoksista sivustolla https://ejy.fi/ejyssa-tapahtuu/

Lisätiedot:

EJY ry, hallituksen puheenjohtaja
Timo Kallioja, 0451746051

EJY ry, toiminnanjohtaja
Marja Manninen, 0503461004

Ruokakassi-palvelu

Espoon kaupunki ja EJY ry on kehittänyt yhteistyössä muiden järjestötoimijoiden kanssa Ruokakassi-palvelun.

Espoolainen ikäihminen, tarvitsetko vapaaehtoisten apua ruokaostosten kotiinkuljetuksessa poikkeustilan aikana? Mikäli olet yli 70-vuotias etkä saa muualta apua ruokaostosten kotiinkuljetuksessa, eikä sinulla ole mahdollista käyttää kaupan nettitilauspalveluita, voit pyytää apua Espoon kaupungin Seniorineuvonta Nestorista.

Puhelinnumero: 09 816 33 333 ma-pe klo 8.00-16.00

Nestori tekee palvelutarpeen arvioinnin ja ohjaa ruokaostosten kuljetuspyynnöt EJY ry:n Ruokakassi-palveluun, joka koordinoi apuun luotettavan vapaaehtoisen. Ruokakassi-palvelussa vapaaehtoinen toimittaa ruokakassin ikäihmiselle kaupasta kotiin asti.

Tässä tulee haaste EJYn jäsenjärjestöille!

Haastamme kaikki jäsentahot olemaan yhteyksissä oman yhdistyksen yli 70-vuotiaisiin espoolaisiin jäseniin ja kertomaan heille tarjoamastamme Ruokakassi-palvelusta.

Kun jäsentaho ottaa haasteen vastaan ja ilmoittaa EJYlle oman yhdistyksensä kontaktien määrän, ilmoitamme asiasta kaikissa EJYn sosiaalisen median viestintävälineissä. Lisäksi Espoon kaupunki lupasi tehdä postauksista nostoja omille tileille. Haaste on voimassa toistaiseksi.

Kontaktien määrän voi ilmoittaa os. miikka.paakko@ejy.fi

Juttuseuraa-palvelu

Koronaviruksen aiheuttamassa uudessa ja hämmentävässä tilanteessa saatat kaivata juttuseuraa kotiin. Kasvokkaiset kohtaamiset eivät tällä hetkellä ole sallittuja, mutta Keikka-avun koulutetut ja luotettavat vapaaehtoiset voivat toimia juttuseurana puhelimitse.

Mikäli haluat, että kanssasi vietetään rupatteluhetkiä puhelimen välityksellä, ilmoita siitä meille!

☎️ puhelimitse 050 381 0999
💻 sähköpostilla osoitteeseen keikka@ejy.fi

OLKA®

Korona-pandemian aikana HUSin sairaaloissa tapahtuvat teemapäivät ja vapaaehtoistoiminta on tauolla. OLKAn työntekijät palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse.

Vertaistalo.fi -palvelusta löytyy vertaistukea tarjoavien yhdistysten yhteystiedot. Yhdistys, olethan ilmoittanut tietosi Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneeseen? https://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/etsi-vertaistukea

Uusimaalaiset.fi

Tarjoaako järjestösi, yhdistyksesi, seurasi tai yhteisösi toimintaa, etätukea tai apua poikkeustilan aikana Uudenmaan alueella? Ilmoita tietoa Uusimaalaiset.fi -verkkopalveluun käyttäjätunnuksillasi tai avoimilla lomakkeilla. https://www.uusimaalaiset.fi/ajankohtaista-2/tukea-ja-toimintaa-etana/

Sivustolle on myös koottu tietoa valtakunnallisista auttavista puhelimista, chateista sekä vertaistukea ja tietoa tarjoavista verkkosivuista.

Kesäretki Isoon vasikkasaareen peruttu

EJY ry:n, Espoon liikuntapalveluiden, Päivänselvä ry:n ja Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry:n yhteistyössä järjestämä vuosittainen Kesäretkipäivä Isoon Vasikkasaareen perutaan tältä vuodelta.

EJY ry:n kevätkokous

EJYn kevätkokous on siirretty syyskokouksen yhteyteen 26.10.2020.

Kumppanuushautomo-verkosto

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Espoossa on avattu puhelinneuvonta-palvelu vieraskielisille. Kumppanuushautomo on ollut mukana kehittämässä palvelua.

Espoon vapaaehtoisverkosto

Valikkoryhmän toiminta on siirretty poikkeustilan ajaksi verkkoon. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden ”Koordinaattorikahvit” järjestetään torstaisin klo 14.00-15.30.

Lisätietoja ja liittymislinkin koordinaattorikahveille saat Espoon valikkoryhmän facebook-ryhmästä https://www.facebook.com/groups/espoonvalikko/ VET-koordinaattori, tule mukaan!

Tukiperhe-toiminta

Etsimme tukiperheitä kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Tukiperhetoiminnan tarkoituksena on tarjota lapselle tai nuorelle turvallinen tukisuhde, joka edistää hänen hyvinvointiaan ja samalla vahvistaa lapsen lähipiirin käytössä olevia voimavaroja. Jos kiinnostuit, katso lisää: https://ejy.fi/2020/03/etsimme-tukiperheita-lapsille-ja-nuorille/

Hyvää ja rauhallista pääsiäisen aikaa.
Toivottaa,
EJYn henkilökunta