EJY  »  EJYssä tapahtuu  »  Ajankohtaista  »  Kasvomaskin käyttövelvoite, vähävaraisten kasvomaskijakelu ja uudet tilarajoitukset Kansalaistoiminnankeskuksessa

Kasvomaskin käyttövelvoite, vähävaraisten kasvomaskijakelu ja uudet tilarajoitukset Kansalaistoiminnankeskuksessa

Tiedote 30.11.2020

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 27.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi alueellaan. Linjauksilla reagoidaan epidemian leviämisen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaan. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa. Koordinaatioryhmän tiedotteesta uudet rajoitukset ja suositukset koskevat EJYn Kansalaistoiminnankeskusta mm. seuraavissa kohdissa.

”Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja toisen asteen välttämättömään koulutukseen käytettävät tilat pidetään auki. Myös esimerkiksi välttämätön asiointikoneiden käyttö kirjastoissa ja vähävaraisten kasvomaskijakelu jatkuu. Kaupungit määrittelevät välttämättömiä palveluita tarjoavat tilat, jotka pidetään rajatusti ja terveysturvallisesti auki.”

EJYn Kansalaistoiminnankeskuksen kasvomaskien jakelupiste jatkaa toimintaansa toistaiseksi.
Jaamme maskeja vähävaraisille espoolaisille ma-pe klo 10-15. Olemme liikkeellä luottamukseen perustuvassa mallissa, jossa vähävaraisuutta ei tarvitse todistaa maskien jakelupisteissä. Tietoa ja ohjeita koronaviruksesta on saatavilla erikielisillä esitteillä.


Yleisötilaisuuksien järjestäminen

”Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään määräajaksi kuitenkin siten, että korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n 21.9.2020 antamaa ohjetta. Korkeintaan 10 hengen tilaisuuksista tulisi järjestää vain ehdottoman välttämättömät, kuten lakisääteiset yhtiökokoukset ja yhdistysten kokoukset, ja näissäkin tulee hyödyntää etäyhteyksiä aina kun se on mahdollista.”

Suositus on voimassa 30.11. – 23.12.2020.

EJY velvoittaa Kansalaistoiminnankeskuksessa käyviä työntekijöitä ja asiakkaita käyttämään kasvomaskia aikavälillä 30.11.-23.12.2020.

Pyrimme pitämään tilat avoinna kasvomaskipakon ja seuraavien ohjeistuksien kera. Suosittelemme kuitenkin tekemään etätöitä ja hyödyntämään kokouksissa etäyhteyksiä aina kun mahdollista.

Kansalaistoiminnankeskuksen hygieniaohjeistukset:

 • Huolehdi käsihygienista, pese käsiä tai käytä käsidesiä
 • Aivasta ja yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
 • Älä tule sairaana Kansalaistoiminnankeskukseen
 • Noudata turvavälejä (2 m)

Tilavaraajat

 • Kohtaamispaikan, kokous- tai asiakasvastaanottotilan käytön jälkeen jätäthän tilan siihen kuntoon kuin tullessasi
 • Ennen kokoustilasta poistumista, pyyhithän pöydän, ovenkahvat ja tuolin käsinojat kokoustilassa olevalla desinfioivalla aineella
 • Tilavarausjärjestelmä Timeworksin kautta varauksen tehnyt henkilö on vastuussa tilan puhdistamisesta
 • Vastuuhenkilön täytyy pyydettäessä toimittaa tilaisuuden osallistujalista esim. altistustapauksissa (THL)

Tilarajoitukset www.ejy.fi

 • Työllisyys 3 hlö (asiakasvastaanottohuone)
 • Talous 2 hlö (asiakasvastaanottohuone ja pop-up työpiste)
 • Kabinetti 6 hlö
 • Erkkeri 8 hlö
 • Kohtaamispaikka Olkkari 10 hlö (matalan kynnyksen maksuton ja avoin tila. Olkkarissa järjestettävä toiminta on kaikille avointa ja sisältää taidegallerian, ma-pe 9-16)
 • Sali 10 hlö, (varattavissa 16-21)
 • Santra (4. krs) 10 hlö, (varattavissa iltaisin klo 18-21)

Huom. Joulunaika:
EJYn Kansalaistoiminnankeskus sulkee ovensa keskiviikkona 23.12.2020 klo 12.00 ja avautuu maanantaina 4.1.2021 klo 9.00. Kansalaistoiminnankeskus ja kasvomaskien jakelupiste on tämän ajan suljettuna.