EJY  »  EJYssä tapahtuu  »  Ajankohtaista  »  EJYn Kansalaistoiminnankeskuksen kokoustila Kabinetissa on kokeiltu uutta tilavarausjärjestelmää ja puhelimella ohjattavaa sähkölukkoa

EJYn Kansalaistoiminnankeskuksen kokoustila Kabinetissa on kokeiltu uutta tilavarausjärjestelmää ja puhelimella ohjattavaa sähkölukkoa

Espoon kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetty Tilat palveluna kokeilu osui järjestöille tarjottavien tilojen kehittämisen kannalta hyvään ajankohtaan, sillä erityisesti koronaepidemian johdosta järjestöjen tarve tiloille on muuttunut.

Kansalaistoiminnankeskuksessa Tapiolassa on kokeiltu uutta tilankäyttöratkaisua, jonka toteuttivat Pindora Oy ja Asio Data Oy. Tilat palveluna kokeilussa kokeiltiin uutta tilavarausratkaisua sekä digilukkoa, jonka avulla tiloihin pääsy onnistuu älypuhelimella. Katso havainnollistava video.

 

Kokeilu auttoi meitä suunnittelemaan tulevaisuuden tilaratkaisuja, jotka lisäisivät kuntalaisten osallisuus- ja osallistumismahdollisuuksia. Kokeilun avulla etsimme ratkaisuja mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten tilojen yhteiskäyttö voisi tulevaisuudessa toimia eri tilakohteissa mahdollisimman sujuvasti ja pienin työvoimaresurssein ilman avainlogistiikkaa – myös iltaisin?
  • Miten varausjärjestelmä opastaisi tilan käyttäjää ja miten saisimme varaajalle tilojen käyttöohjeet tilavarausjärjestelmän avulla?

Lisätietoja tulevaisuuden tilaratkaisuista antavat: Jussi Sorsimo, jussi.sorsimo@ejy.fi  ja Miikka Pääkkö miikka.paakko@ejy.fi

Tilat palveluna kokeilu on osa Espoon kaupungin Kaupunki palveluna innovaatiohankinnan keinoin (InnoCaaS) -projektia. Projektissa mietitään uusia tapoja hyödyntää kaupunkiyhteisössä olevia tiloja. Projektista lisätietoa antaa projektipäällikkö Wilhelmiina Griepwilhelmiina.griep@espoo.fi