EJY  »  Mikä EJY on?  »  Mitä teemme

Mitä teemme

EJY ry tarttuu yhteiskunnan epäkohtiin ja rakentaa  hyvinvointia edistäviä toimia yhdessä kumppanien kanssa. Saamme rahoituksemme julkisista varoista, pääosin STEAlta. Kehitämme strategiamme mukaisesti uusia hyvinvointia edistävien toimintojen ja yhteistyön muotoja.

Avain työhön
tukee ja auttaa kohderyhmään kuuluvia työnhakija-asiakkaita löytämään yksilöllisiä ja tuettuja polkuja kohti avoimia työmarkkinoita. Asiakaskohderyhmänä ovat pitkään työttömänä olleet maahanmuuttajat, osatyökykyiset ja yleisimmin vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevat työnhakijat.

Iloa arkeen
tähtää pitkään työttömänä olleiden työikäisten kuntalaisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn vahvistamiseen edistämällä kohderyhmän kykyä toimia arjessa, työssä ja vapaa-ajalla.

Jalkautuva talousohjaus
tukee taloudellisen tilanteensa kanssa kamppailevia espoolaisia yksityishenkilöitä ja perheitä matalankynnyksen kohtaamispaikoissa.

EJYn Kansalaistoiminnankeskus
tukee yhdistyksiä ja vapaaehtoistoiminnan järjestäjiä tuomalla toimijoita yhteisen pöydän ääreen kehittämään toimintaa ja jakamaan osaamista. Kansalaistoiminnankeskus tarjoaa edullisia toimisto- ja kokoustiloja, tulostus-, kopiointi- ja Järjestöhotellipalvelua sekä ylläpitää uusimaalaiset.fi -verkkopalvelua.

Keikka-apu
tarjoaa vapaaehtoisapua Espoolaisille kotona asuville ikäihmisille.

OLKA®
OLKA koordinoi järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa HUSin sairaaloissa ja johtaa HUSin kanssa kansallista OLKA-verkostoa. OLKA-toiminta yhdistää potilasjärjestöjen osaamisen osaksi potilaan palvelukokonaisuutta. OLKA jatkaa Vertaisresepti-hankkeen (2011-2016) toimintaa.

Turvaperhe (2017-2019)
välittää vapaaehtoisia kummiperheitä nuorille turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttaneille.

Voimanpesä (2013-2018)
Voimanpesä hanke auttoi lapsiperheitä asumisen haasteissa. Hanke on päättynyt, sen toimintamallien mukaista työtä jatketaan Indcare Oy:n toiminnassa. Katso video Apua ihmiseltä ihmiselle – häätöuhasta pärjäävään perheeseen. 

NEA – naiserityisyys asunnottomuustyössä (2018-2020)
Hankkeen työntekijä auttaa asunnon puuttumiseen tai asunnon menettämiseen liittyvissä asioissa. 

Indcare Oy
100 % EJY ry:n omistama yritys, jonka palvelut täydentävät ja jatkavat EJYn julkisilla avustuksilla rahoitettua toimintaa. Indcare tuottaa palveluja mm. asumisen tukeen, työttömien työllistämiseen, omaehtoiseen kotoutumiseen ja velkaantumisen hallintaan. Indcaren palvelut vastaavat kuntalaisten tarpeisiin ja tukevat EJYn hanketoiminnassa aikaansaatujen tulosten ja toimintamallien vakiinnuttamista.