EJY  »  Yhteiskäyttötilat – Tarvitsetko tiloja toimintaasi?

Yhteiskäyttötilat – Tarvitsetko tiloja toimintaasi?

Yhteiskäyttötilalla tarkoitetaan ihmisten, sekä yksilöiden että erilaisten ryhmien, yritysten ja järjestöjen mahdollisuuksia käyttää erilaisia tiloja omaan sisäiseen toimintaansa tai järjestääkseen niissä avointa toimintaa, maksutta tai korvausta vastaan.

Yhteiskäytöllä tarkoitetaan kaikkea yhteiskäyttötilojen verkostossa olevien toimijoiden välistä tilojen hyödyntämistä, eli myös toimintaa jossa kaupunki ei ole mukana esimerkiksi tilojen tarjoajana ja toiminnan järjestäjänä.

Ketterästä kokeilusta kohti Yhteiskäyttötilojen kulttuuria!

Tilojen yhteiskäytöstä puhutaan silloin, kun kuntalaiset (mm. järjestöt, seurat, yritykset, yksityishenkilöt) voivat varata eri tiloja toimintansa järjestämiseen silloin, kun tilassa ei ole niiden pääasiallista käyttöä tai muuta toimintaa.

Espoon kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetty Tilat palveluna -kokeilu osui järjestöille tarjottavien tilojen kehittämisen kannalta hyvään ajankohtaan, sillä erityisesti koronapandemian johdosta järjestöjen tarve tiloille on muuttunut. EJYn Kansalaistoiminnankeskuksessa kokeiltiin uutta tilavarausratkaisua sekä digilukkoa, jonka avulla tiloihin pääsy onnistuu älypuhelimella.

Tilat palveluna -kokeilussa EJYn tavoitteena oli vastata kahteen kysymykseen:

  1. Miten tilojen sujuva yhteiskäyttö voisi tulevaisuudessa toimia eri tilakohteissa ilman avainlogistiikkaa ja eri varauskäytäntöjä?
  2. Miten helpottaisimme tilankäyttäjien pääsyä Yhteiskäyttötiloihin?

Katso lyhyt video ohesta

Tilat palveluna -esitys Espoon järjestöjen päivässä 15.4.2021

Esityksessä käydään läpi osallisuuden lisäämistä Yhteiskäyttötilojen avulla, Yhteiskäyttötilojen verkoston syntymistä ja erilaisia palveluratkaisuja tiloihin. Tutustu esitykseemme tästä.
 

Katso video ohesta

Mitä seuraavaksi?

Yhteiskäyttötilojen kartoitus – ilmianna tila!

Viestimme kevään 2021 aikana mahdollisuudesta avata tiloja yhteiskäyttöön ja tiedustelemme sekä kartoitamme yhteiskäyttöön soveltuvia tiloja. Olemme yhteydessä kaikkiin kiinnostuneisiin ja tilansa ilmoittaneisiin henkilöihin sekä määrittelemme yhteistyössä tilojen yleisiä reunaehtoja.
 
Kun lisäämme tietoisuutta erilaisista tilankäytön mahdollisuuksista, on järjestökentän ja eri toimijoiden helpompi järjestää osallisuutta lisäävää toimintaa sekä tiloissa että verkossa.
 
Ilmianna tila osoitteeseen miikka.paakko@ejy.fi

Lista Yhteiskäyttötiloista tulee tälle sivulle syksyn 2021 aikana

    1. Yhteiskäyttötila EJYn Kansalaistoiminnankeskus, Kauppamiehentie 6, 02100 Espoo, Tapiola
    2.  Yhteiskäyttötila Valpuri, Merivalkama 8 D, 02320 Espoo, Kivenlahti